HEMA cosponsor schaats- en wielerploeg Jumbo-Visma

17 dec 2019, 8:35 Sport
hema cosponsor schaats en wielerploeg jumbo visma
Het logo van HEMA prijkt de komende vier jaar op de tenues van de wielrenners en schaatsers van Jumbo-Visma. De warenhuisketen heeft zich tot en met 2023 als cosponsor verbonden aan de Nederlandse sportploeg. HEMA is na Simpel.nl, Bianchi en Vifit de vierde cosponsor van Jumbo-Visma. De schaatsers van de ploeg rijden eind deze maand bij de NK afstanden in Heerenveen voor het eerst met het HEMA-logo op hun pakken.
"We zijn hier ontzettend blij mee", zegt directeur Richard Plugge van de gecombineerde sportploeg. "Schaatsen en wielrennen zijn vooraanstaande sporten in Nederland. Net als wij is HEMA oer-Hollands, met internationale vertakkingen en zichtbaarheid. De langlopende contracten van onze andere sponsoren hebben grote aantrekkingskracht. We zijn een stabiele factor waar een groot en gerenommeerd bedrijf als HEMA zich graag mee identificeert."
Supermarktketen Jumbo en HEMA maakten dinsdag ook meer bekend over de samenwerking in hun winkels, die ze vorige maand al hadden aangekondigd. Ook op sportief vlak komt het nu dus tot een samenwerking. De ploegenpresentatie van Jumbo-Visma is vrijdag op het hoofdkantoor van HEMA in Amsterdam.