26 aug 2018, 14:41 Sport
herlings heerst ook in bulgarije
ANP
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft de Grote Prijs van Bulgarije op zijn naam geschreven. De 23-jarige Brabander was in beide manches opnieuw veel te snel voor zijn concurrenten.
Herlings kwam in Sevlievo in de eerste manche maar liefst 15 seconden eerder over de finish dan de Sloveense nummer twee Tim Gajser. In de tweede manche nam de Brabander al in de eerste ronde de koppositie over van zijn rivaal, regerend wereldkampioen Antonio Cairoli en hield die positie moeiteloos vast en finishte met 14 seconden voorsprong op Cairoli.
Herlings heeft nu de laatste elf manches in de MXGP-klasse gewonnen. Hij voegde zondagmiddag op zijn KTM voor de zesde keer op rij een GP aan zijn erelijst toe.
Antonio Cairoli, de regerend wereldkampioen uit Italië, stelde teleur in de eerste manche. De grootste concurrent van Herlings kwam niet verder dan de achtste plaats. In de tweede manche hield de Italiaan de schade beperkt door als tweede te eindigen. In het WK-klassement heeft Herlings met 783 punten nu 73 punten voorsprong op Cairoli. Glenn Coldenhoff finishte in Bulgarije als negende en zevende.
Na de Grote Prijs van Bulgarije staan er nog drie GP's op het programma.