Herlings sluit WK in MXGP af als derde, Prado wereldkampioen

29 sep , 16:10 Sport
anp290924106 1
COZAR (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft het seizoen in de MXGP-klasse afgesloten als derde. De 30-jarige Brabander beëindigde het seizoen met de zege in de tweede manche van de Grote Prijs van Castilla - La Mancha in Spanje. De wereldtitel ging naar de Spanjaard Jorge Prado, die in de slotrace zijn voorsprong op de Sloveen Tim Gajser behield.
Prado, ook al de wereldkampioen van 2023, eindigde op 996 punten. Dat zijn er 10 meer dan Gajser. Herlings werd met 944 punten derde.
De Spaanse wereldkampioen had de eerste manche gewonnen voor Gajser en Herlings. De Nederlander werd echter drie plekken teruggezet. In de tweede manche bleef Herlings de Fransman Romain Febvre en Gajser voor. Prado had aan een vierde plek genoeg om zijn wereldtitel te prolongeren.
De Wolf
Herlings was eerder de wereldkampioen in de MXGP in 2018 en 2021. Hij werd ook drie keer wereldkampioen in de MX2-klasse, de categorie waarin landgenoot Kay de Wolf de wereldtitel pakte.
Glenn Coldenhoff werd met 601 punten zesde in het WK en Calvin Vlaanderen met 550 punten zevende. Brian Bogers eindigde in het WK als elfde met 326 punten.