Herlings heerst in Grote Prijs van Portugal

15 apr 2018, 16:00 Sport
herlings wint eerste manche in portugal
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft op imponerende wijze de Grote Prijs van Portugal in de MXGP-klasse op zijn naam geschreven. De 23-jarige Brabander, leider in de stand om het WK, was na winst in de eerste manche ook overtuigend de beste in de tweede manche. In de stand om het kampioenschap is Herlings uitgelopen naar 241 punten, zestien meer dan zijn tegenstrever Antonio Cairoli.
Herlings had de eerste manche gewonnen door vanuit de start de koppositie te pakken en vast te houden. De Brabander, drievoudig wereldkampioen in de MX2, reed op het zandcircuit van Agueda zonder fouten naar de winst. Regerend wereldkampioen Cairoli moest zich na een matige start naar voren werken en eindigde als tweede.
In de tweede manche was Cairoli het beste weg, maar greep Herlings met een slimme inhaalactie al in de eerste ronde de koppositie. Vervolgens liep hij uit naar een voorsprong van bijna een halve minuut. Voor Herlings is het de vierde zege in vijf grands prix dit seizoen. Alleen in Valencia moest hij Cairoli voor zich dulden.
Glenn Coldenhoff beëindigde de tweede manche als zesde, na een zevende plek in de eerste manche. Overall finishte hij als vijfde.