Herstel wielrenner Lammertink gaat 'goede kant' op

28 jun 2021, 10:05 Sport
herstel wielrenner lammertink gaat goede kant op
Het herstel van wielrenner Maurits Lammertink gaat na een paar "moeilijke dagen" de goede kant op. Dat meldt zijn Belgische ploeg Intermarché-Wanty-Gobert in een update via Twitter. "Hij heeft nog steeds last van hoofdpijn, maar is niet misselijk meer. Dat is bemoedigend."
Lammertink (30) werd vorige week dinsdag in Hengelo aangereden door een scooter terwijl hij met zijn gezin aan het wandelen was. De renner raakte daarbij ernstig gewond. Hij liep onder meer een hersenbloeding op en moest geopereerd worden. Lammertink verkeerde enige tijd in levensgevaar.
"We bedanken jullie voor alle steunbetuigingen aan Maurits, zijn sterke vrouw Marion en hun twee kinderen", aldus de Belgische ploeg. "Hij krijgt goede steun in zijn strijd om het herstelproces te blijven verbeteren."
De Tukker was door zijn ploeg niet geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk. Lammertink had enkele dagen voor het ongeluk nog meegedaan aan het Nederlandse kampioenschap op de weg in Drenthe. Op zijn erelijst staan etappezeges in de Ronde van België en de Tour du Limousin en de eindzege in de Ronde van Luxemburg.