Hippische federatie KNHS stopt samenwerking met bondscoach Ehrens

15 nov 2021, 20:07 Sport
hippische federatie knhs stopt samenwerking met bondscoach ehrens
De hippische federatie KNHS gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de springruiters. De samenwerking met Rob Ehrens, die een aflopend contract heeft, wordt na zestien jaar beëindigd. Ehrens was graag doorgegaan, zei hij na de Olympische Spelen in Tokio.
De 64-jarige Ehrens is bondscoach sinds 2005. De ploeg eindigde onder zijn leiding als vierde in de landenwedstrijd in Tokio, als vijfde op de Spelen van Beijing 2008 en als zevende bij Rio 2016. In Londen (2012) kon Ehrens twee zilveren medailles vieren, zowel met het team als individueel met Gerco Schröder. Hij is de langstzittende bondscoach van de springruiters van Oranje.
Ehrens, die in 2005 Bert Romp opvolgde, is teleurgesteld in het besluit van de KNHS. "Ik had het liever eerder geweten en was graag nog doorgegaan. Ik heb deze functie altijd met heel veel passie en plezier uitgevoerd, maar als de KNHS het tijd vindt voor een frisse wind, dan leg ik me daarbij neer", zegt hij.
"Ik begrijp de teleurstelling van Rob", aldus technisch directeur Iris Boelhouwer. "Zijn successen als bondscoach zijn ongeëvenaard. Na zestien jaar dezelfde persoon in deze sleutelrol vinden wij het tijd voor vernieuwing. In afstemming met de ruiters wordt de rol en positie van bondscoach opnieuw ingevuld. Een nieuwe coach heeft tijd nodig om samen met de springruiters te bouwen aan een stevig fundament voor verder succes. De voorbereidingen die moeten leiden naar een teammedaille bij de Spelen in Parijs zijn inmiddels al begonnen."