Hockeyers geven winst weg tegen Argentinië

03 dec 2017, 16:44 Sport
hockeyers geven winst weg tegen argentinie
ANP
De Nederlandse hockeyers hebben ook hun tweede wedstrijd in de finaleronde van de World League niet kunnen winnen. Na de nederlaag zaterdag tegen Spanje (3-2) volgde in het Indiase Bhubaneswar een 3-3-gelijkspel tegen olympisch kampioen Argentinië. Dinsdag volgt het laatste groepsduel tegen België, dat al twee keer won.
Oranje kwam een dag na het fletse optreden tegen Spanje tegen de Argentijnen een stuk beter voor de dag. Zonder de geblesseerde aanvoerder Mink van der Weerden, kwam de ploeg van bondscoach Max Caldas in het eerst kwart op voorsprong door een doelpunt van Thierry Brinkman. Hij rondde van dichtbij af na uitstekende voorbereidend werk van Valentin Verga en Seve van Ass.
BIj Oranje verving Sam van der Ven in het doel Pirmin Blaak. Die was, net als aanvaller Thijs van Dam, getroffen door maag- en darmklachten. Verga zelf zorgde in het derde kwart na een solo voor de 2-0. De Europees kampioen leek het duel in handen te hebben, maar Matias Rey in het derde kwart en Lucas Vila in het laatste brachten de stand weer in evenwicht.
Mirco Pruyser leek Oranje alsnog de winst te bezorgen met een tip-inn nadat de Argentijnse doelman Juan Vivaldi de inzet van Martijn Havenga uit een strafcorner nog had gestopt. De Argentijnen gaven zich niet gewonnen en putten moed uit een man-meersituatie nadat Björn Kellerman met geel naar de kant was gestuurd.
Een treffer van Vila werd nog afgekeurd na ingrijpen van de video-ref, maar dertig seconden voor het verstrijken van de tijd schoot Gonzalo Peillat alsnog raak uit een strafcorner.
Alle vier landen uit groep A gaan door naar de kwartfinales.