Hockeyers verslaan Nieuw-Zeeland en kunnen Pro League nog winnen

28 jun 2023, 21:49 Sport
hockeyers verslaan nieuw zeeland en kunnen pro league nog winnen
De hockeyers hebben in de Pro League ook de tweede wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland gewonnen. In het Wagener Stadion in Amsterdam won de ploeg van bondscoach Jeroen Delmee met 4-1. Afgelopen zondag was Oranje in een spannende wedstrijd met 3-2 te sterk voor Nieuw-Zeeland.
Voor Nederland was het de achtste overwinning in de Pro League. De hockeyers spelen nog twee keer tegen olympisch kampioen België. Winnen ze die wedstrijden dan kunnen ze de eindzege in de Pro League nog pakken. De hockeysters van bondscoach Paul van Ass hebben zich al verzekerd van de eindzege in de landencompetitie.
Koen Beijen zette Oranje in de 12e minuut op voorsprong op aangeven van Thijs van Dam. Kort daarop maakte Jaïr van der Horst het tweede doelpunt. Nieuw-Zeeland kwam via een treffer van Dylan Thomas terug tot 2-1 in het derde kwart, maar Oranje scoorde in het vierde kwart nog twee keer. Jip Janssen verzilverde een strafcorner en Jasper Brinkman bepaalde de eindstand uit een strafbal.