Hockeyster Van den Assem paar maanden na afscheid terug in Oranje

14 mrt 2022, 13:58 Sport
hockeyster van den assem paar maanden na afscheid terug in oranje
ANP
Hockeyster Ireen van den Assem keert terug bij Oranje. De 79-voudig international (dertien doelpunten) miste vorig jaar vanwege een spierblessure de Olympische Spelen en besloot in oktober haar interlandcarrière te beëindigen. Op uitnodiging van interim-bondscoach Jamilon Mülders sluit Van den Assem nu toch weer aan bij de nationale ploeg.
De 32-jarige verdedigster verruilde Den Bosch afgelopen zomer voor Tilburg, dat uitkomt in de promotieklasse, het niveau onder de hoofdklasse. Van den Assem haakt nu weer aan bij de trainingsgroep van Oranje. Ze heeft met Mülders afgesproken haar trainingsintensiteit geleidelijk op te bouwen. Ze slaat de komende twee wedstrijden in de World League tegen de Verenigde Staten (2 en 3 april) in ieder geval over.
De verdedigster werd met Oranje twee keer Europees kampioen en in 2018 ook wereldkampioen. Van den Assem maakte deel uit van de ploeg die de afgelopen twee edities van de Pro League won. Mülders, de tijdelijke opvolger van de vertrokken succescoach Alyson Annan, bereidt Oranje voor op het WK van komende zomer.