Hockeysters in Pro League moeizaam langs China

21 jun 2022, 20:50 Sport
hockeysters in pro league moeizaam langs china
ANP
De Nederlandse hockeysters hebben in de Pro League gewonnen van China. In Rotterdam werd het 2-1 voor de formatie van bondscoach Jamilon Mülders. Woensdag speelt Oranje opnieuw tegen China. Argentinië is al zeker van de eindzege in het toernooi, Nederland eindigt als tweede.
Oranje kwam vlak voor rust op voorsprong. Na een solo van Laurien Leurink over de rechterflank werkte een Chinese verdedigster de bal over de doellijn. Leurink kreeg de treffer op haar naam. Meteen na de hervatting kwam China alweer op gelijke hoogte, dankzij een doelpunt van Chen Yang. Maria Verschoor zette Nederland opnieuw op voorsprong, door met een backhand hard raak te slaan.
Alyson Annan, oud-bondscoach van Oranje, is tegenwoordig coach bij China. "Het was vreemd om tegen haar te spelen", zei Xan de Waard. "Maar we waren wel het beste team en kregen veel kansen. Het was wel nodig dat we geduldig waren in de cirkel, om de mogelijkheden te benutten. De tegentreffer was wat ongelukkig, volgens mij was het hun enige schot op doel. Verder denk ik dat we goede dingen hebben laten zien."
Begin volgende maand gaat voor de Nederlandse hockeysters het wereldkampioenschap van start.