Hockeysters na ruime zege op Nieuw-Zeeland aan kop in Pro League

24 jun 2023, 17:08 Sport
hockeysters na ruime zege op nieuw zeeland aan kop in pro league
De Nederlandse hockeysters hebben de leiding genomen in de Pro League. Het team van bondscoach Paul van Ass versloeg zaterdag in Amsterdam Nieuw-Zeeland met 4-1.
Frédérique Matla zette Oranje al in de eerste minuut op voorsprong. Via Pien Dicke en Marente Barentsen leidde de regerend olympisch kampioen binnen 20 minuten al met 3-0. Na rust zorgde Marijn Veen voor de 4-0, waarna de Nieuw-Zeelandse Hannah Cotter de eer redde.
Nederland won liefst elf van de tot dusverre twaalf gespeelde duels en speelde alleen gelijk tegen Australië. Oranje leidt met 34 punten, gevolgd door Argentinië (32 punten) en Australië (31 punten). Die twee landen kwamen echter al zestien keer in actie.
Het team van Van Ass speelt maandag tegen Duitsland, opnieuw in Amsterdam, de volgende wedstrijd.