Hockeysters winnen nogmaals ruim van Nieuw-Zeeland

27 jun 2023, 19:01 Sport
hockeysters winnen nogmaals ruim van nieuw zeeland
De Nederlandse hockeysters hebben in de Pro League ook de tweede wedstrijd van Nieuw-Zeeland gewonnen. In het Wagener Stadion in Amsterdam was de ploeg van bondscoach Paul van Ass met 7-1 te sterk.
Oranje had maandag in de dertiende wedstrijd met 2-1 gewonnen van Duitsland en daarmee al de eindzege in de Pro League zekergesteld na twaalf zeges en een gelijkspel. De hockeysters spelen nog twee keer tegen België. Die duels worden op 1 en 4 juli in Antwerpen gespeeld. De ploeg had afgelopen zaterdag ook al met 4-1 gewonnen van Nieuw-Zeeland.
Yibbi Jansen opende in de 3e minuut de score voor Oranje uit een strafcorner. In het eerste kwart scoorden Xan de Waard en Joosje Burg ook nog. Dat was ook de ruststand. Meteen in het derde kwart was Olivia Merry trefzeker uit een strafbal, maar verder kwamen de speelsters van Nieuw-Zeeland niet. Elzemiek Zandee, Frédérique Matla scoorden in het derde kwart nog en beide speelsters waren ook nog eens trefzeker in het vierde kwart.
Margot van Geffen speelde tegen Nieuw-Zeeland haar 250e interland.