Hogenkamp nog een zege af van hoofdtoernooi

10 jan 2019, 5:09 Sport
hogenkamp nog een zege af van hoofdtoernooi
ANP
Tennisster Richèl Hogenkamp heeft de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi van de Australian Open bereikt. De Nederlandse nummer 168 van de wereld had weinig moeite met de Australische Isabelle Wallace en won in twee sets: 6-3 6-2. Om het hoofdtoernooi te bereiken, moet Hogenkamp in de laatste kwalificatieronde ook afrekenen met de Belgische Ysaline Bonaventure, de nummer 158 van de wereld.
Bibiane Schoofs redde het niet. De 30-jarige Gelderse, 159e op de wereldranglijst, moest in de tweede ronde van de kwalificaties buigen voor Natalia Vichliantseva uit Rusland: 0-6 3-6. Quirine Lemoine, Arantxa Rus, Lesley Kerkhove en Tallon Griekspoor werden al direct uitgeschakeld in Melbourne. Rus verloor in de eerste kwalificatieronde van Hogenkamp.
Het eerste grandslamtoernooi van 2019 begint maandag. Kiki Bertens en Robin Haase zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema. Bertens is bij de vrouwen als negende geplaatst. De Westlandse neemt die positie ook in op de wereldranglijst. Simona Halep voert de plaatsingslijst aan bij de vrouwen, Novak Djokovic bij de mannen.