Honkballers Texas Rangers winnen World Series

02 nov 2023, 7:15 Sport
honkballers texas rangers winnen world series
ANP
De honkballers van Texas Rangers hebben de World Series gewonnen. In hun vijfde onderlinge duel was de ploeg uit Arlington met 5-0 te sterk voor Arizona Diamondbacks. Het was de vierde overwinning van de Rangers in de best-of-seven serie waarmee ze een niet meer te achterhalen voorsprong van 4-1 namen.
Voor Texas Rangers is het de eerste keer in het 62-jarig bestaan dat ze de beste zijn in de Amerikaanse profcompetitie MLB. De ploeg won het eerste duel in Arlington, verloor daarna maar won de drie daaropvolgende wedstrijden in Phoenix.
De beslissende vierde zege bereikten de Rangers zonder verrevelder Adolis García en pitcher Max Scherzer, die beiden wegens blessures al voor het vierde duel waren weggevallen. Zowel de ploeg uit Texas als Arizona Diamondbacks had zich met een wildcard voor de play-offs geplaatst. Beide ploegen golden ook niet als favoriet voor de titel.
Na zes innings hadden beide ploegen nog geen punt gemaakt. Mitch Garver zette zijn ploeg in de zevende inning op voorsprong waarna Diamondbacks-closer Paul Sewald in de negende inning nog vier punten moest incasseren.
Daarvoor had pitcher Zac Gallen de Rangers zes innings van scoren weten te houden, maar zijn ploeg slaagde er ook niet in de thuisplaat te bereiken, hoewel in elk van de eerste vijf innings ten minste een speler van Arizona in scoringspositie kwam.