Hoofdrol voor 'All Star' Doncic bij hervatting NBA

11 mrt 2021, 8:05 Sport
hoofdrol voor all star doncic bij hervatting nba
De Sloveense basketballer Luka Doncic heeft na zijn tweede optreden in de jaarlijkse All Star-wedstrijd ook weer de hoofdrol vertolkt bij Dallas Mavericks. De 22-jarige Doncic bezorgde zijn ploeg bij de hervatting van de NBA na een onderbreking van een week de winst op San Antonio Spurs: 115-104. De Sloveen tekende met 22 punten, 12 assists en 12 rebounds voor een zogeheten triple-double.
Doncic maakte zondag bij de All Star Game in Atlanta deel uit van het team van captain LeBron James, dat het jaarlijkse duel tussen de sterren uit de NBA met 170-150 won van het team van Kevin Durant. Doncic moest het doen met een bijrol; hij tekende voor 8 punten en gaf 8 assists.
Terug bij de Mavericks was de Sloveen zoals gebruikelijk de uitblinker. Hij bezorgde zijn ploeg de negentiende zege van het seizoen. Bij de Spurs, die op achttien zeges bleven staan, ontbrak LaMarcus Aldridge in de selectie. De 35-jarige Amerikaan staat op het punt om te vertrekken. "Dit is een win-winsituatie voor zowel LaMarcus als de club", zei trainer Gregg Poppovich. Aldridge, die sinds 2015 voor de ploeg speelt en zevenvoudig All Star is, zit in het laatste jaar van zijn contract ter waarde van 24 miljoen dollar (omgerekend ruim 20 miljoen euro).