Hoofdrol voor basketballers Antetokounmpo en James in NBA

11 dec 2021, 9:09 Sport
hoofdrol voor basketballers antetokounmpo en james in nba
De basketballers Giannis Antetokounmpo en LeBron James hebben in de NBA weer hun klasse laten zien. Antetokounmpo leidde Milwaukee Bucks met 41 punten naar een overwinning op Houston Rockets: 123-114. James had met 33 punten een belangrijk aandeel in de winst van Los Angeles Lakers bij Oklahoma City Thunder (116-95).
De Rockets hadden hun vorige zeven wedstrijden in de NBA gewonnen, maar de ploeg uit Houston kon niet op tegen Antetokounmpo. De 27-jarige Griek forceerde in de slotfase van het duel met een aantal scores en een assist de beslissing. Antetokounmpo gooide niet alleen 41 punten bij elkaar, hij pakte ook nog eens 17 rebounds. De Bucks, regerend kampioen van de NBA, staan met zeventien overwinningen tegenover tien nederlagen op de derde plaats in het oosten. Alleen Brooklyn Nets (18-8) en Chicago Bulls (17-9) presteren beter.
In het westen klommen de Lakers naar de zesde plaats met hun veertiende zege. Phoenix Suns won met 111-90 van Boston Celtics en staat nu net als Golden State Warriors op 21 overwinningen tegenover vier nederlagen.