Hoogland en Lavreysen naar laatste vier sprint

02 mrt 2019, 15:51 Sport
hoogland en lavreysen naar kwartfinales sprint
De baansprinters Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen gaan zondag bij de WK baanwielrennen in Pruszkow voor de medailles op de sprint. Beiden drongen in de BGZ Arena door tot de halve finales. Hoogland had niet meer dan twee heats nodig tegen Nicholas Paul uit Trinidad en Tobago. Lavreysen, de nummer twee van de WK van 2017, kende weinig problemen met de Australiër Nathan Hart.
Regerend Europees kampioen Hoogland en Lavreysen mochten door hun goede tijden in de kwalificaties de eerste ronde overslaan. In de achtste finales was Hoogland te sterk voor de Tsjech Pavel Kelemen. Lavreysen hield Sam Webster achter zich. Die Nieuw-Zeelander was in de eerste ronde verantwoordelijk geweest voor de verrassende uitschakeling van Matthijs Büchli.
Hoogland moet het in de halve finales opnemen tegen Matthew Glaetzer, de titelverdediger uit Australië en de enige van het podium van vorig jaar die nog in het toernooi is. De Brit Jack Carlin, in Apeldoorn verliezend finalist, verloor in de tweede ronde van de Rus Denis Dmitrijev. De Fransman Sébastien Vigier, vorig jaar derde, redde het niet tegen de Nieuw-Zeelander Ethan Mitchell.
Lavreysen heeft de Pool Mateusz Rudyk als tegenstander in de strijd om een plaats in de finale. Rudyk was afgelopen winter de nummer twee in het wereldbekerklassement achter Glaetzer. Hoogland en Lavreysen waren in die ranking respectievelijk derde en vierde.