Hoolwerf en Schouten winnen in Breda

22 nov 2018, 22:28 Sport
hoolwerf en schouten winnen in breda
ANP
Evert Hoolwerf en Irene Schouten hebben de eerste wedstrijd om de Trachitol Trophy gewonnen. De marathonschaatsers deden dat donderdag op de ijsbaan in Breda.
Hoolwerf profiteerde na tachtig rondjes in de eindsprint van een 'gevecht' tussen Crispijn Ariëns en Bart de Vries, die elkaar weinig ruimte gaven. De rijder van Team Royal A-ware behaalde zo zijn eerste overwinning van het seizoen. ,,Het begon wel te irriteren dat we nog niks gewonnen hadden. Mooi dat het hier nu lukt'', aldus Hoolwerf.
Bij de vrouwen, die zestig ronden moesten afleggen, bleven de schaatssters de gehele wedstrijd bij elkaar en kwam het aan op een massasprint. Schouten, net teruggekeerd van de wereldbekerwedstrijd langebaan in Obihiro, was het rapst. Ook Schouten komt uit voor Team Royal A-ware. Manon Kamminga werd tweede, voor Iris van der Stelt.
De tweede wedstrijd van de Trachitol Trophy, een meerdaagse wedstrijd die dit jaar onder deze naam is teruggekeerd op de kalender, is vrijdag in Utrecht. Zaterdag rijdt het peloton in Hoorn en zondag is de finale in Groningen.