Hotelbewoners hekelen quarantaineplan Australian Open

04 jan 2021, 8:52 Sport
hotelbewoners hekelen quarantaineplan australian open
Eigenaren van appartementen in het luxe Westin-hotel in Melbourne proberen te verhinderen dat de Australian Open het hotel gaat gebruiken als de plek waar de tennissers voor aanvang van het grandslamtoernooi twee weken verplicht in quarantaine gaan. De eigenaren, onder wie een aantal rijke zakenmensen, beweren dat ze niet zijn gekend in de plannen en vrezen voor hun gezondheid. Ze willen het quarantaineplan via de rechter tegenhouden, meldde hun advocaat Graeme Efron aan persbureau Reuters.
De honderden deelnemers aan de Australian Open komen naar verwachting halverwege januari aan in Melbourne een gaan dan eerste twee weken in quarantaine in het Westin Melbourne. Het is een maatregel van de organisatie om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Australian Open begint dit jaar op 8 februari, drie weken later dan gewoonlijk.
"Niemand heeft ons verteld dat dit een mandaat is van een overheidsinstantie om een ​​gedeeltelijk woonhotel in een quarantainehotel te veranderen", zei advocaat Efron. "Op 84-jarige leeftijd behoor ik tot de kwetsbare groep en het is schokkend hoe ze dit proberen door te drukken zonder enige poging om ons te raadplegen", vertelde een van de eigenaren.
Volgens het management van Westin is het plan wel gedeeld met de vereniging van eigenaren en zullen de bewoners van de hotelappartementen er niets van merken. Zij krijgen een aparte ingang en liften, zodat er geen contact mogelijk is met de tennissers. Bovendien wordt het ventilatiesysteem op hun verdieping losgekoppeld.