Hülkenberg keert terug in Formule 1 als vervanger van Pérez

31 jul 2020, 12:22 Sport
hulkenberg keert terug in formule 1 als vervanger van perez
ANP
Nico Hülkenberg keert bij Team Racing Point terug in de Formule 1 als vervanger van Sergio Pérez. Donderdag werd bekend dat de Mexicaan Pérez positief had getest op het coronavirus.
De 32-jarige Hülkenberg werd vrijdagochtend al gesignaleerd op het circuit. Hij kwam de afgelopen seizoenen uit voor Renault en stond daarvoor onder contract bij Force India, de voorganger van Racing Point. Voor dit seizoen had hij geen contract.
Pérez verkeert in goede gezondheid en blijft voorlopig in isolatie. Volgens een woordvoerder van het team is de Mexicaan in Europa gebleven na de laatste GP, twee weken geleden in Hongarije. Dat sprak de coureur echter tegen.
"Na Hongarije ben ik met een privévliegtuig voor twee dagen naar Mexico gegaan, om mijn moeder te bezoeken omdat ze een groot ongeluk heeft gehad. Dus zodra ze het ziekenhuis had verlaten, kon ik haar zien. Daarna ben ik teruggegaan naar Europa. Ook daarbij heb ik alle protocollen gevolgd", zei Pérez in een videoboodschap.
"Ik ben erg treurig gestemd. Het is een van de meest trieste dagen van mijn carrière gezien de hoeveelheid voorbereiding die we hadden om dit weekend helemaal klaar te zijn; ik wist dat ik een goede auto tot mijn beschikking had en het team heeft geweldig werk geleverd. Ik baal ervan dat dit gebeurd is, maar het laat simpelweg zien hoe kwetsbaar we zijn met dit virus."
Pérez staat in de WK-stand na drie races op de zesde plaats met 22 punten.
De race op Silverstone begint zondag om 15.10 uur. Vrijdag zijn de eerste vrije trainingen.