IJsmeester Messer zegt niet vatbaar te zijn voor Nederlandse druk

09 feb 2022, 17:58 Sport
ijsmeester messer zegt niet vatbaar te zijn voor nederlandse druk
ANP
IJsmeester Mark Messer van de National Speed Skating Oval voor de langebaanschaatsers op de Olympische Spelen in Beijing ontkent dat TeamNL hem probeert te beïnvloeden om het ijs geschikt te maken voor de Nederlandse schaatsers. Volgens de Canadese ijsmeester is het volkomen onwaar om te insinueren dat hij buigt voor Nederlandse druk.
In een artikel van schaatsen.nl, het nieuwsplatform van de Nederlandse schaatsbond, zegt de aan TeamNL verbonden bewegingswetenschapper Sander van Ginkel dat hij dagelijks met zijn data bij de ijsmeester een lobby voert voor ideale ijsomstandigheden voor de Nederlandse rijders. Op de foto die bij het desbetreffende verhaal stond, is Messer in gesprek met Van Ginkel. "Door dingen te benoemen en aan te blijven dringen op aanpassingen die in ons voordeel zijn, krijgen we toch iets meer voor elkaar", zegt de bewegingswetenschapper in het artikel.
Volgens Messer is dat echter onjuist. "Het daadwerkelijke gesprek dat bij die foto hoort, vertel ik hem juist om niet bij me terug te komen omdat ik hem niets ga vertellen dat ik niet aan de andere landen vertel", zegt Messer. "Maar dat hebben ze juist andersom gezet." Bij de foto staat dat Messer juist luistert naar de uitleg van Van Ginkel.
Volgens de ijsmeester staat zijn reputatie op het spel. "Ik ben heel erg van streek door dit verhaal en hoe het zich heeft ontsponnen", zei Messer, die normaal de ijsvloer bepaalt op de Olympic Oval in Calgary.