Indiana Pacers naar play-offs NBA

26 mrt 2018, 7:37 Sport
indiana pacers naar play offs nba
ANP
Indiana Pacers heeft zich verzekerd van een plek in de play-offs van de NBA. De basketballers uit Indianapolis boekten zondagavond tegen Miami Heat de 43e overwinning van het seizoen, al was daar wel een verlenging voor nodig: 113-107. De Pacers plaatsten zich met de winst voor de play-offs.
Na de reguliere speeltijd was de stand nog altijd in balans: 96-96. Victor Oladipo was de meest trefzekere speler bij de Pacers met 23 punten, maar de meeste aandacht ging uit naar Darren Collison. Hij tekende in de verlenging voor acht punten door onder meer twee driepunters raak te schieten.
Indiana Pacers is na Toronto Raptors, Boston Celtics, Cleveland Cavaliers en Philadelphia 76ers de vijfde ploeg uit de Eastern Conference met een ticket voor de play-offs op zak. In het westen zijn alleen Houston Rockets en Golden State Warriors al zeker van deelname.
Zonder de geblesseerde sterren Stephen Curry, Klay Thompson, Kevin Durant en Draymond Green moesten de Warriors hun vijfde nederlaag in acht wedstrijden incasseren. De regerend kampioen verloor met 110-91 van Utah Jazz, dat daardoor weer een stapje dichter bij de play-offs kwam.
James Harden leidde Houston Rockets met achttien punten, vijftien assists en tien rebounds langs Atlanta Hawks (118-99). Boston Celtics versloeg Sacramento Kings met 104-93. Bij de Celtics staat Kyrie Irving na een knieoperatie wekenlang aan de kant. De belangrijkste speler van de ploeg uit Boston mist daardoor het eerste deel van de play-offs.