IOC-voorzitter Bach bij aankomst Tokio drie dagen in quarantaine

30 jun 2021, 14:58 Sport
ioc voorzitter bach bij aankomst tokio drie dagen in quarantaine
Voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vliegt volgende week naar Japan en gaat daarna eerst drie dagen in quarantaine. Bach zet op donderdag 8 juli voet op Japanse bodem. Hij werkt volgens het IOC tot 12 juli 'op afstand', vanuit zijn hotelkamer.
Het comité benadrukt dat Bach "volledig gevaccineerd" naar Tokio gaat. Het IOC heeft alle deelnemers aan de Spelen opgeroepen om zich vooraf te laten vaccineren tegen het coronavirus. Bach verwacht dat zo'n 80 procent van de sporters, officials en journalisten dat doet. Iedereen die naar Japan komt, moet zich houden aan strenge regels die staan beschreven in zogeheten playbooks.
"Het officiële programma van voorzitter Bach begint op 12 juli", aldus het IOC. "Al zijn bestemmingen zijn geregistreerd en hij voert al zijn activiteiten uit in lijn met de strikte regels die in de playbooks staan."
Bach gaat op 16 juli naar Hiroshima voor de Olympic Truce, een traditionele plechtigheid waarbij om veiligheid voor het gastland en de deelnemers aan de Spelen wordt gevraagd. Op 17 en 18 juli vergadert het bestuur van het IOC in Tokio, waar op 20 juli de 138e IOC-sessie wordt gehouden. Drie dagen later is de openingsceremonie van de Spelen.