Isner in finale Miami tegen Duitser Zverev

31 mrt 2018, 4:00 Sport
isner in finale miami tegen duitser zverev
Alexander Zverev heeft bij het tennistoernooi in Miami de finale bereikt. De beste Duitse tennisser van dit moment versloeg in twee sets (7-6 6-2) de Spanjaard Pablo Carreno Busta. In de eindstrijd treft Zverev de Amerikaan John Isner, die in de andere halve finale won van de Argentijn Juan Martin del Potro.
De Duitser, nummer vijf op de wereldranglijst, staat voor de derde keer in zijn nog relatief prille carrière in de finale van een masterstoernooi. De twintigjarige nummer vijf van de wereld schreef vorig jaar de hoog aangeschreven toernooien van Rome en Montreal op zijn naam.
Hij had het vooral in de eerste set moeilijk met Carreno Busta, die vanaf de baseline met zijn forehand gevaarlijk was. Zverev probeerde vooral met zijn backhand punten te scoren en slaagde daar in het verloop van de partij steeds beter in. Na de winst in de tiebreak van de eerste set had de Duitser het in het tweede bedrijf een stuk makkelijker. Hij serveerde de wedstrijd uit met een lovegame.
,,Ik ben zeer tevreden over mijn huidige spel. Hopelijk komt er nog een goede partij bij'', zei Zverev, die bij toernooiwinst stijgt naar de derde plaats op de wereldranglijst. Hij moet dan in de finale wel Isner verslaan. In de drie eerdere onderlinge ontmoetingen won Zverev alle keren.