Italiaan Cecchinato blijft verrassen in Parijs

03 jun 2018, 19:44 Sport
italiaan cecchinato blijft verrassen in parijs
Marco Cecchinato staat in de kwartfinales van Roland Garros. De Italiaanse tennisser, die op de wereldranglijst de 72e plaats inneemt, versloeg zondag in de vierde ronde de als achtste geplaatste Belg David Goffin: 7-5 4-6 6-0 6-3. Cecchinato was tot dusverre nog nooit verder gekomen dan de eerste ronde van een grandslamtoernooi.
De 25-jarige tennisser speelt in de kwartfinale tegen oud-winnaar Novak Djokovic. De Serviër bereikte zondag voor de negende keer op rij de kwartfinales op Roland Garros.
Cecchinato kwam twee jaar geleden in het nieuws omdat de tennisbond hem verdacht van matchfixing. Hij zou in 2015 bij een tennistoernooi in Marokko in de derde ronde met opzet hebben verloren. Cecchinato werd, met terugwerkende kracht, voor achttien maanden geschorst en kreeg een boete van 40.000 euro.
Goffin was een ronde eerder al dicht bij uitschakeling. De Belg overleefde tegen de Fransman Gaël Monfils vier wedstrijdpunten. Goffin had het in de eerste ronde in Parijs ook al lastig met Robin Haase, die hij in vijf sets aan de kant zette.