Jakobsen draagt derde ritzege op aan medisch drietal

31 aug 2021, 19:21 Sport
jakobsen draagt derde ritzege op aan medisch drietal
ANP
Fabio Jakobsen heeft zijn derde ritzege in de Vuelta opgedragen aan een medisch drietal. Dat deed de Nederlandse sprinter na de zestiende etappe van de Ronde van Spanje, de rittenkoers waarin hij kort na zijn rentree in het peloton direct een hoofdrol opeist.
"Ik wil graag van de mogelijkheid gebruikmaken om drie mensen die enorm belangrijk zijn geweest bij mijn herstel te bedanken", zei Jakobsen. "Het gaat om dokter Meijer van het ziekenhuis in Nijmegen, teamdokter Yvan Vanmol en mijn osteopaat Cor van Wanrooij. Ik hou van jullie en deze is voor jullie."
Met zijn eerste twee ritzeges in het begin van de Vuelta, zijn eerste grote ronde sinds zijn rentree, oogstte Jakobsen al veel lof. Op zijn 25e verjaardag bezorgde de renner van Deceuninck - Quick-Step zichzelf nog maar eens een zeer passend cadeau. "Je verjaardag is altijd een mooie dag, maar nu ben ik helemaal door het dolle heen", zei hij.
"De andere jongens brachten me terug toen ik moest lossen op de klim. Zij hebben het allemaal gedaan. Ik ben echt heel blij."