James voorbij Jordan in dubbele punten

31 mrt 2018, 8:50 Sport
james voorbij jordan in dubbele punten
De Amerikaanse basketballer LeBron James heeft NBA-legende Michael Jordan een record afhandig gemaakt. De 33-jarige vedette van Cleveland Cavaliers maakte tegen New Orleans Pelicans in zijn 867e reguliere competitiewedstrijd op rij minstens tien punten.
De laatste keer dat James niet in de dubbele cijfers eindigde, was op 5 januari 2007 tegen Milwaukee Bucks (acht punten). Sindsdien produceerde James in elke reguliere wedstrijd die hij speelde minimaal tien punten. Jordan presteerde dat in 866 wedstrijden op rij tussen 25 maart 1986 en 26 december 2001.
James kwam tegen de Pelicans in totaal tot 27 punten. Zijn team won het duel met 107-102. De score waarmee hij het record in handen kreeg, kwam uit een dunk in het eerste kwart. Hij liet de bal vervolgens naar de kleedkamer brengen om hem te bewaren. Het publiek in Cleveland gaf de sterspeler een staande ovatie.
Het record van James zal de komende jaren makkelijk stand houden. De eerstvolgende speler die in aanmerking komt is James Harden van Houston Rockets en hij heeft 'pas' 258 wedstrijden op rij in de dubbele cijfers gescoord. Hij maakte er 28 in de wedstrijd tegen Phoenix Suns, die de Rockets maar nipt wonnen met 104-103. De koploper in de Western Conference boekte zijn 62e zege in het reguliere seizoen dankzij een driepunter van Gerald Green in de allerlaatste seconde van de wedstrijd.