Janssen: focus voor 100 procent op Antwerp, supporter van Oranje

12 mrt 2023, 15:41 Sport
janssen focus voor 100 procent op antwerp supporter van oranje
Vincent Janssen wil zich volledig focussen op zijn Belgische club Antwerp FC en stopt daarom als international van Oranje. De spits heeft besloten om al op 28-jarige leeftijd zijn interlandcarrière te beëindigen.
"Mijn focus ligt nu voor de volle 100 procent op Royal Antwerp FC en vanaf nu ben en blijf ik supporter van Oranje", schrijft Janssen op social media. De Brabander, die in 22 interlands zeven doelpunten maakte, spreekt van "een moeilijke beslissing" die hij heeft moeten nemen.
"Zaterdag heb ik de bondscoach en de KNVB gevraagd om mij in de toekomst niet meer op te roepen voor het Nederlands elftal. Ze reageerden begripvol en dat heb ik erg op prijs gesteld. Mensen die mij kennen, weten dat spelen voor mijn land een droom was en ik vind dat nog altijd een hele eer."
Janssen stopt naar eigen zeggen omdat de voetbalkalender "steeds voller en drukker" wordt. "Als ik eerlijk ben met mezelf, dan moet ik tot de conclusie komen dat dit steeds meer impact heeft." In overleg met zijn familie en vrienden heeft Janssen de "weloverwogen beslissing" genomen om te stoppen. De spits behoorde tot de voorlopige selectie van bondscoach Ronald Koeman voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden.