Johnson tegen Medvedev in finale Winston-Salem

25 aug 2018, 8:08 Sport
johnson tegen medvedev in finale winston salem
De Amerikaanse tennisser Steve Johnson kan als eerste tennisser dit seizoen toernooien winnen op drie verschillende ondergronden. De nummer 34 van de wereld bereikte de finale op het hardcourt in Winston-Salem door de als tweede geplaatste Pablo Carreño Busta uit Spanje in twee sets te verslaan: 6-3 6-4. De 28-jarige Johnson pakte dit jaar al twee ATP-titels, op gravel in Houston en op gras in Newport.
De Amerikaan neemt het in de finale van het voorbereidingstoernooi op de US Open op tegen Daniil Medvedev. De 22-jarige Rus was snel klaar met Taro Daniel uit Japan (6-1 6-1). Medvedev won begin dit jaar zijn eerste ATP-titel op het hardcourt in Sydney.
In New Haven, waar de vrouwen zich voorbereiden op de US Open, gaat de finale tegen Arina Sabalenka uit Wit-Rusland en de Spaanse Carla Suárez Navarro. De twintigjarige Sabalenka versloeg de Duitse Julia Görges: 6-4 7-6 (3). Suárez Navarro (29) zag haar opponente Monica Puig uit Puerto Rico in de eerste set bij een stand van 4-4 geblesseerd opgeven.