Judoka Verhagen verliest opnieuw in tweede ronde op Spelen

26 jul 2021, 5:15 Sport
judoka verhagen na ippon in golden score naar tweede ronde
Het is Sanne Verhagen op de Olympische Spelen niet gelukt de kwartfinales te bereiken van de klasse tot 57 kilogram. De 28-jarige Verhagen moest in de tweede ronde haar meerdere erkennen in Nora Gjakova uit Kosovo, de mondiale nummer 5.
Gjakova maakte na anderhalve minuut een waza-ari en in de resterende tweeënhalve minuten wist Verhagen ondanks verwoede pogingen niets meer terug te doen.
Eerder op de dag had Verhagen met moeite gewonnen van de Oostenrijkse Sabrina Filzmoser. Na ruim anderhalve minuut in de verlenging wist ze haar dertien jaar oudere opponente op de rug te krijgen. De 41-jarige Filzmoser kreeg bij het verlaten van de tatami applaus van de aanwezigen in de Nippon Budokan; voor de veterane was het de laatste wedstrijd van haar loopbaan.
Verhagen kreeg pas een maand geleden te horen dat ze naar Tokio mocht. Vijf jaar geleden deed ze ook mee aan de Spelen van Rio de Janeiro en ook toen verloor ze in de tweede ronde.
Verhagen was de enige Nederlandse judoka die maandag in actie kwam in Tokio. Dinsdag is het de beurt aan Juul Franssen (tot 63 kilogram) en Frank de Wit (tot 81 kilogram).