Jumbo-kopman Roglic: gelukkig niets gebroken

28 jun 2021, 19:37 Sport
jumbo kopman roglic gelukkig niets gebroken
Primoz Roglic liet zich na afloop van de derde etappe in de Tour de France toch maar even nakijken. "Ik heb niets gebroken", vertelde de Sloveense kopman van wielerploeg Jumbo-Visma na een bezoek aan de medische mobiele wagen van de Tourorganisatie. Roglic was een van de vele slachtoffers van valpartijen, die onder meer het einde betekenden van deze Tour voor zijn ploeggenoot Robert Gesink.
"Ik heb overal schaafwonden. Dit was niet de beste dag voor mijn ploeg, maar ik kan verder. Wat er precies gebeurde? Het was een heel stresserende finale met al die smalle straten." Roglic gaf 1.21 toe op ritwinnaar Tim Merlier, maar zag vooral concurrenten voor het klassement afstand nemen. De Sloveen, vorig jaar tweede in de Tour, zakte naar de twintigste plaats op 1.35 van leider Mathieu van der Poel.
Ook ploeggenoot Steven Kruijswijk liep schade op. De Brabantse Monegask kwam met een stevig bebloed lichaam over de finish. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar een aantal vingers moesten worden gehecht.
Voorafgaand aan de rit hadden de renners nog het verzoek ingediend om op 8 kilometer van de streep de tijd op te nemen, zodat klassementsrenners niet hoefden te vrezen voor tijdverlies in de hectische slotfase over smalle wegen. "Ik ben niet de renner die daar commentaar op gaat geven", zei Roglic. "Ik weet zelfs niet wat er allemaal gebeurd is. Er lagen veel jongens op de grond. Niemand verdient het om na maanden training tegen de grond te gaan. Het is niet leuk om zo te vallen. Ik stap weer op de fiets, ik ga door, zolang ik koers, ga ik vechten."