Kan Dumoulin verder uitlopen op Froome?

09 mei 2018, 5:40 Sport
kan dumoulin verder uitlopen op froome
De vijfde etappe van de Ronde van Italië leidt de renners over slechts 153 kilometer maar veel heuvels van Agrigento naar Santa Ninfa. De Australiër Rohan Dennis draagt opnieuw de roze leiderstrui in Sicilië, titelverdediger Tom Dumoulin volgt op slechts één seconde.
De laatste kilometer loopt over een glooiend parcours. Maar vlak daarvoor ligt een helling van bijna een kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van zes procent. Klimmers met een aardige sprint kunnen daar het verschil maken.
Dumoulin won tijdens de vierde etappe op een vergelijkbaar heuveltje nog zeventien seconden op Chris Froome. Mogelijk kan hij de viervoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk een dag voor de zware beklimming naar de top van de Etna nog iets meer op achterstand zetten. Dumoulin heeft nu een voorsprong van 54 seconden op Froome.
De eerste drie renners aan de finish verdienen 10, 6 en 4 bonificatieseconden. Er zijn tussensprints na 94,1 kilometer en na 128,4 kilometer. Daar zijn 3, 2 en 1 seconden te verdienen.
Het startschot klinkt om 13.30 uur en de winnaar wordt rond 17.15 uur aan de finish verwacht.