Kerber wint in Singapore wel van Osaka

24 okt 2018, 16:20 Sport
kerber wint in singapore wel van osaka
Tennisster Angelique Kerber heeft zich op de WTA Finals gerevancheerd voor haar nederlaag tegen Kiki Bertens. De als eerste geplaatste Duitse was in een meeslepend gevecht met 6-4, 5-7 6-4 te sterk voor de Japanse debutante Naomi Osaka. De partij in de rode groep duurde precies 2,5 uur.
Kerber serveerde al na 85 minuten, bij een 6-4 5-4 voorsprong, voor de wedstrijd. Ze wist nog twee breakpoints weg te werken, maar op 30-40 sloeg Osaka wel toe. Osaka won vervolgens drie games op een rij en had het momentum. Maar Kerber toonde veerkracht en profiteerde bij 3-3 in de derde set van een slordige game van de Japanse, die op gamepoint een eenvoudige bal miste en daarna een dubbele fout sloeg.
Osaka had in haar eerste groepswedstrijd al in drie sets verloren van de Amerikaanse Sloane Stephens, Kerber liet zich in drie sets verrassen door Bertens.