Kerr benoemd tot hoofdcoach Amerikaanse basketballers

21 dec 2021, 8:07 Sport
kerr benoemd tot hoofdcoach amerikaanse basketballers
Basketbalcoach Steve Kerr is aangesteld als hoofdcoach van de Amerikaanse nationale ploeg. Het team met louter sterren uit de topcompetitie NBA werd afgelopen zomer in Tokio olympisch kampioen, toen nog onder leiding van Gregg Popovich. Kerr, die vijf NBA-titels veroverde als speler en drie als coach van Golden State Warriors, was in Japan assistent van Popovich. Hij moet Team USA op de Spelen van Parijs 2024 naar een nieuwe titel leiden.
Kerr (56) is vereerd met het aanbod van de Amerikaanse bond. "Het is een geweldige kans en de uitdaging prikkelt me", zei de coach, die in zijn actieve loopbaan drie keer kampioen werd als medespeler van legende Michael Jordan bij Chicago Bulls en twee keer met het door Popovich geleide San Antonio Spurs. Zijn titels als coach van de Warriors behaalde Kerr in 2015, 2017 en 2018.
De Amerikanen wonnen in Tokio voor de vierde keer op rij de olympische titel. Het was de zevende keer in de laatste acht edities van de Spelen dat ze de beste waren. Van de laatste drie WK's wonnen ze er twee.