Keys op gemak naar eerste kwartfinale Parijs

03 jun 2018, 12:21 Sport
keys op gemak naar eerste kwartfinale parijs
Madison Keys staat voor het eerst in haar tennisloopbaan in de kwartfinale op Roland Garros. In de vierde ronde tegen de Roemeense Mihaela Buzarnescu won de Amerikaanse nummer dertien van de wereld simpel: 6-1 6-4.
De 23-jarige Keys stond vorig jaar in de finale van de US Open en in 2015 bereikte ze de halve finale van de Australian Open en de kwartfinale op Wimbledon. Op het Franse gravel kon de Amerikaanse tot op heden wat minder uit de voeten.
Tegen de dertigjarige Buzarnescu was daar niets van te merken. Vooral in de eerste set dicteerde Keys het spel en Buzarnescu, die voor de eerste keer in de achtste finale van een grandslam stond, kon niets beginnen tegen de krachtige slagen van Keys. De Amerikaanse maakte twee keer zoveel winners (twaalf om zes) en meer dan de helft minder onnodige fouten (vier om elf) dan Buzarnescu.
De nummer 33 van de wereld ging pas beter spelen bij een 5-1 achterstand in de tweede set, sloeg twee matchpoints weg en kwam terug tot 5-4. Een verrassing zoals in haar vorige ronde tegen de Oekraïense Elina Svitolina zat er echter niet in. Keys sloeg op haar derde wedstrijdpunt alsnog toe.
In haar eerste kwartfinale in Parijs staat Keys tegenover Joelia Poetintseva uit Kazachstan. De nummer 98 van de wereld verraste de als 26e geplaatste Tsjechische Barbora Strycova in twee sets (6-4 6-3). De 23-jarige Poetintseva evenaarde daarmee haar beste prestatie in Parijs. In 2016 haalde ze ook de kwartfinale waarin ze verloor van Serena Williams.