Kickbokser Badr Hari terug in ring voor een gevecht met Adegbuyi

19 dec 2020, 3:55 Sport
kickbokser badr hari terug in ring voor een gevecht met adegbuyi
ANP
Kickbokser Badr Hari keert terug in de ring en neemt het op tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Toeschouwers zijn niet welkom in een afgesloten locatie in Rotterdam. Het gevecht is vanaf 21.00 uur tegen betaling wel via een stream te volgen.
De 36-jarige Hari, geboren in Amsterdam en uitkomend voor Marokko, slaagde er vorig jaar in een uitverkocht Gelredome niet in de wereldtitel in het zwaargewicht te veroveren. Hij begon sterk aan zijn gevecht tegen Rico Verhoeven, maar moest net als in 2016 geblesseerd opgeven. Sindsdien kwam hij vanwege de coronapandemie niet meer in actie. Hari raakte in oktober zelf ook besmet met het virus.
De 35-jarige Adegbuyi staat derde op de wereldranglijst, achter wereldkampioen Verhoeven en zijn uitdager Jamal Ben Saddik die elkaar op 30 januari treffen. Toch twijfelt Hari niet aan een goede afloop van het gevecht. "Benjamin gaat in de eerste ronde knock-out."
Hari heeft maar een doel, zo kondigde hij aan. Hij wil volgend jaar ten koste van Verhoeven of Ben Saddik de wereldtitel veroveren.