Knegt blijft na gesprek met Kerstholt bij shorttrackselectie

16 feb 2023, 17:16 Sport
knegt blijft na gesprek met kerstholt bij shorttrackselectie
ANP
Sjinkie Knegt blijft deel uitmaken van de Nederlandse shorttrackselectie, die in voorbereiding is op de wereldkampioenschappen in Seoul. De 33-jarige Fries kreeg vorige week een officiële waarschuwing van schaatsbond KNSB naar aanleiding van uitspraken die hij deed over bondscoach Niels Kerstholt. Knegt sprak onder meer over een "zooitje ongeregeld".
Knegt heeft in Thialf een gesprek gehad met technisch directeur Remy de Wit en disciplinemanager Wilf O'Reilly. Daarna ging hij ook in gesprek met Kerstholt.
In een persbericht van de KNSB stellen de betrokkenen dat het conflict is opgelost. "Genoeg gepraat. Het wordt nu weer tijd om de benen te laten spreken. Op naar Seoul, zou ik zeggen", aldus Knegt. En bondscoach Kerstholt zegt: "Zand erover. We willen met zijn allen dit seizoen succesvol afsluiten in Seoul. Daar zetten we nu samen de schouders onder."
Knegt is onder meer ontevreden over de trainingsprogramma's van Kerstholt, die na vorig seizoen Jeroen Otter opvolgde. Suzanne Schulting, de beste Nederlandse shorttrackster, is ook ontevreden. Zij liet zich vorige week, in aanloop naar de wereldbekerfinale in Dordrecht, echter in andere bewoordingen uit dan Knegt.
De KNSB meldt dat Knegt zich gecommitteerd heeft aan de onderling afgesproken voorbereiding op het WK in de Koreaanse hoofdstad. "Die afspraken hebben zowel betrekking op het trainingsprogramma als het gedrag van de rijder."
"De neuzen staan weer dezelfde kant op", aldus De Wit. "Wij kijken terug op een vervelende week ondanks de zes gewonnen medailles, maar daar hebben we nu een dikke punt achter gezet."
Knegt won bij de wereldbekerwedstrijd in Dresden zilver op de 1500 meter en maakt op basis daarvan deel uit van de voorselectie voor de WK, die van 10 tot en met 12 maart plaatsvinden. De KNSB maakt later deze maand de definitieve selectie bekend.