Kogelslingeraar Comenentia uitgeschakeld na drie foute pogingen

15 jul 2022, 19:34 Sport
kogelslingeraar comenentia uitgeschakeld na drie foute pogingen
Denzel Comenentia heeft zich bij de WK atletiek in het Amerikaanse Eugene niet geplaatst voor de finale van het kogelslingeren. De 26-jarige atleet uit Amsterdam, die traint en woont in de Verenigde Staten, stelde teleur in de kwalificaties met drie ongeldige pogingen.
Comenentia was de eerste Nederlander die in actie kwam op de WK in Hayward Field, het moderne atletiekstadion van Eugene (Oregon). De afgelopen Nederlandse kampioenschappen in Apeldoorn ging het ook al mis en kreeg hij de 7,26 kilo zware kogel in zijn drie pogingen niet op de juiste manier uit de kooi geslingerd. In Eugene mikte hij drie keer tegen het net van de kooi.
"Balen natuurlijk", zei hij kort na zijn wedstrijd. "Het liep technisch niet. Dat is een probleem waar ik aan moet werken. Iets gaat niet goed bij mijn eerste twee draaien. In de draai voel ik dan al dat een correctie nodig is, maar je kunt je poging niet afbreken en opnieuw beginnen, want je hebt maar 30 seconden."
Comenentia behoorde al niet tot de kandidaten voor een medaille. Zijn beste afstand van dit seizoen is 75,21 meter en daarmee staat hij niet heel hoog op de wereldranglijst. "Ik was als 24e geplaatst, dus ik had weinig last van wedstrijdspanning. Kogelslingeren is technisch een moeilijk onderdeel, ik heb meer tijd nodig om aan mijn techniek te werken. Van iedere internationale wedstrijd leer ik weer en dat neem ik mee naar de volgende wedstrijd."