Koolhof naar finale in China en doet goede zaken voor ATP Finals

11 okt , 6:58 Sport
anp111024063 1
ANP
SHANGHAI (ANP) - Tennisser Wesley Koolhof heeft op het masterstoernooi van Shanghai de finale bereikt van het dubbelspel. Koolhof was in China samen met zijn Kroatische partner Nikola Mektic bij de laatste vier net te sterk voor de Fransman Édouard Roger-Vasselin en Santiago González uit Mexico. Het werd 6-7 (3) 6-4 10-6.
Koolhof en Mektic doen in Shanghai goede zaken in de strijd om een ticket voor de ATP Finals, eind dit jaar in Turijn. Alleen de acht beste koppels van het seizoen mogen daaraan meedoen. Koolhof en Mektic staan nu virtueel zevende met een vrij comfortabele voorsprong op de nummers 9, van wie ze in de vorige ronde wonnen.
De 35-jarige Koolhof neemt na dit seizoen afscheid en hij sprak aan het begin van het seizoen de wens uit om nog één keer te kunnen deelnemen aan de ATP Finals.
Dit weekend nemen Koolhof en Mektic het in de finale mogelijk op tegen Jean Julien Rojer en zijn partner Adam Pavlasek uit Tsjechië. Rojer en Pavlasek treffen nog de Argentijnen Máximo González en Andrés Molteni.