Kortere tennispartijen voor vrouwen in aanloop Australian Open

04 feb 2021, 12:43 Sport
kortere tennispartijen voor vrouwen in aanloop australian open
De tennissters spelen vanaf vrijdag kortere wedstrijden dan normaal in de voorbereidingstoernooien van de Australian Open. Tennis Australia heeft besloten dat de vrouwen geen derde set spelen, maar bij een stand van 1-1 in sets een beslissende supertiebreak tot 10 punten spelen. De mannen spelen indien nodig wel een derde set met eventueel een reguliere tiebreak (tot 7 punten).
De aanpassing is nodig omdat er nog maar drie dagen resteren voor de Australian Open beginnen op 8 februari. Door een coronabesmetting bij een medewerker in een van de spelershotels zijn meer dan vijfhonderd mensen weer in quarantaine gegaan, onder wie 160 spelers. Ze zullen donderdag allemaal een coronatest ondergaan.
De Yarra Valley Classic, de Gippsland Trophy en de Grampians Trophy zijn de voorbereidingstoernooien voor de vrouwen die momenteel gaande zijn. Vanwege het coronageval bij de hotelmedewerker zijn er donderdag geen wedstrijden.
Botic van de Zandschulp komt vrijdag mogelijk twee keer in actie. De nummer 159 van de wereld neemt het in de derde ronde van het Great Ocean Road Open op tegen de Amerikaan Reilly Opelka. De winnaar treft later op de dag Kevin Anderson of Karen Chatsjanov.