Koslowski roemt na verlies 'geweldige progressie' volleybalsters

03 aug , 12:53 Sport
anp030824095 1
PARIJS (ANP) - Bondscoach Felix Koslowski viel de volleybalsters niet af na de uitschakeling in de groepsfase van de Olympische Spelen. Oranje verloor van de Dominicaanse Republiek met 3-1 en die derde nederlaag betekende geen vervolg in de kwartfinales.
"De Dominicaanse Republiek heeft meer olympische ervaring en die ploeg heeft verdiend gewonnen. Zij werden niet nerveus toen het erop aankwam. Wij moeten hier vooral van leren", zei de Duitse coach. "Maar vergeet niet dat Nederland een jaar geleden veertiende of vijftiende op de wereldranglijst stond en nu achtste. Er is een bronzen medaille gewonnen op het EK. De progressie is geweldig."
Koslowski keek dan ook positief naar de volgende olympische cyclus. "Deze toernooien hebben we nodig. Het team moet meer van dit soort belangrijke wedstrijden spelen om ervaring te krijgen. Zodat wij net als die Dominicanen ons beste spel laten zien wanneer het nodig is."
De bondscoach benoemde ook de matige voorbereiding op de Spelen. De volleybalsters moesten een zware cyclus doorlopen in de Nations League om via de wereldranglijst alsnog plek op de Spelen in Parijs te bemachtigen. "Ons piekmoment lag eigenlijk op dat toernooi, vijf weken voor de Spelen."