Kramer bij Spelen voor laatste keer in actie op 5 kilometer

05 feb 2022, 19:55 Sport
kramer bij spelen voor laatste keer in actie op 5 kilometer
ANP
Sven Kramer schaatst zondag voor de laatste keer in zijn loopbaan de 5 kilometer. De drievoudig olympisch kampioen op die afstand is bij de Spelen van Beijing ingedeeld in de eerste rit en neemt het daarin om 09.30 uur Nederlandse tijd op tegen de Deen Viktor Hald Thorup. Kramer doet later in China nog wel mee aan de ploegenachtervolging en de massastart.
Naast Kramer komen voor Nederland Patrick Roest en Jorrit Bergsma in actie. Roest schaatst in rit vijf tegen de Italiaan Andrea Giovannini, Bergsma is ingedeeld in het zesde paar met de Japanner Seitaro Ichinohe. Topfavoriet Nils van der Poel start in de laatste rit. De Zweedse wereldkampioen en wereldrecordhouder treft de Belg Bart Swings als tegenstander.
Snowboarder Niek van der Velden is zondag vanaf 05.30 uur Nederlandse tijd aan de beurt voor het onderdeel slopestyle. De Brabander hoopt zich via de kwalificaties te plaatsen voor de finale van maandag. Van der Velden zou vier jaar geleden in Zuid-Korea al meedoen aan de Olympische Spelen, maar op de laatste training voor de wedstrijd brak hij een arm.