Kromowidjojo zwemt WK-limiet bij Swim Cup

06 apr 2019, 13:11 Sport
kromowidjojo zwemt wk limiet bij swim cup
Ranomi Kromowidjojo heeft bij de Swim Cup in Den Haag voldaan aan de limiet voor deelname aan de WK op de 100 meter vrije slag. De drievoudig olympisch kampioene kwam tot een tijd van 54,13, twee tienden onder de eis voor deelname aan de wereldtitelstrijd in het Zuid-Koreaanse Gwangju. De 100 vrij werd gewonnen door Femke Heemskerk in 53,52. Zij had de limiet al eerder gezwommen bij wedstrijden in Marseille.
,,Ik heb mijn eigen race gezwommen en het ging een stuk beter dan in de series. Er zat meer lengte in mijn slag. Ik heb lang geen wedstrijd meer gehad en reageer sterk op dit soort prikkels’’, zei Kromowidjojo. Ook Heemskerk was tevreden. ,,Een goede race, iets behoudender. In Eindhoven hoop ik mijn energie helemaal kwijt te kunnen.''
Ook Maaike de Waard en Kira Toussaint zwommen een WK-limiet, beiden op de 50 rugslag. Ze deden dat vrijdagavond al in de series en herhaalden dat een dag later in de finale, gewonnen door De Waard in 27,85. Toussaint tikte zaterdag aan na 28,02 seconden. De limiet ligt op 28,05.
De Waard was ,,blij verrast" met het resultaat, zeker omdat ze in de ochtend in de finale - een test met het oog op de Spelen van Tokio 2020 - nog sneller was dan de avond ervoor. ,,Normaal gaat het in de ochtend wat moeizamer, maar hier kennelijk niet.'' Toussaint had twee weken geleden ook al een limiet op de 100 rugslag gezwommen.
Schoolslagspecialist Arno Kamminga miste in 59,90 de limiet (59,79) nipt op de 100 meter. ,,Het is nog vroeg in het seizoen. Komend weekeinde in Eindhoven zijn er weer twee kansen'', aldus Kamminga.