Kyrgios verslaat vriend Kokkinakis in 'nachtmerrie' op US Open

30 aug 2022, 7:44 Sport
kyrgios verslaat vriend kokkinakis in nachtmerrie op us open
De Australische tennisser Nick Kyrgios heeft ten koste van zijn vriend en landgenoot Thanasi Kokkinakis de tweede ronde van de US Open bereikt. Kyrgios, als 23e geplaatst in New York, was in het Arthur Ashe-stadion in drie sets te sterk voor Kokkinakis: 6-3 6-4 7-6 (4). "Dit was eerlijk gezegd een nachtmerrie, wij willen nooit tegen elkaar spelen", zei Kyrgios. "Ik kan niet wachten om samen met hem te dubbelen aan dezelfde kant van het net."
Kyrgios (27) en Kokkinakis (26) wonnen begin dit jaar als dubbel de Australian Open. De twee Australiërs spelen in New York ook weer samen. De loting voor het enkelspel leverde echter in de eerste ronde een confrontatie op tussen de twee vrienden. Ze kwamen de baan op nadat Serena Williams in een volgepakt stadion haar mogelijke afscheid nog even had uitgesteld door Danka Kovinic te verslaan.
"Ik ga deze avond nooit vergeten", zei Kyrgios. "Het was heel gek om na Serena's mogelijke laatste wedstrijd voor een recordaantal toeschouwers tegen een van mijn beste vrienden te spelen. We kennen elkaars spel door en door. Dit was daarom een van de meest oncomfortabele partijen ooit in mijn carrière. Ik probeerde hem vooral niet aan te kijken. Ik had het gevoel dat dat me een beetje hielp."
Kyrgios bereikte vorige maand de finale van Wimbledon, waarin hij het moest afleggen tegen de Serviër Novak Djokovic. In de aanloop naar de US Open won de huidige nummer 25 van de wereld het ATP-toernooi van Washington en met Kokkinakis pakte hij de dubbeltitel in Atlanta.