LA Clippers wint topper van Memphis

24 nov 2018, 10:21 Sport
la clippers wint topper van memphis
ANP
De basketballers van de LA Clippers blijven winnen in de NBA. De ploeg uit Los Angeles won de achtste thuiswedstrijd op rij. Tegen het eveneens sterk spelende Memphis Grizzlies werd het in de verlenging 112-107. De Clippers voeren samen met Memphis en Oklahoma City de Western Conference aan. Alle drie boekten twaalf overwinningen.
Montrezl Harrell was met 22 punten de grote man bij de Clippers, al zorgde Danilo Gallinari met drie rake vrije worpen ervoor dat de thuisploeg nog een kans op de winst maakte, door de verlenging af te dwingen. Bij de Grizzlies was Marc Gasol goed voor 27 punten.
Oklahoma City Thunder won met 109-104 van de Charlotte Hornets. Russell Westbrook zorgde voor 30 punten. Hij zette met nog elf seconden te gaan met twee rake vrije worpen zijn ploeg op 107-104-voorsprong. Die werd niet meer weggegeven.
De Golden State Warrios herstelden zich van vier nederlagen op rij door met 125-97 Portland Trail Blazers te verslaan. Kevin Durant maakte 32 punten en Klay Thompson 31. Stephen Curry ontbrak bij de kampioen.
De basketballers van de Toronto Raptors blijven eveneens winnen. Met de vierde zege op rij, 125-107 tegen de Washington Wizards, voert de ploeg uit Toronto de Eastern Conference aan. Nummer twee en drie in die ranglijst, Milwaukee en Philadelphia verloren beide. Philadelphia Sixers ging in eigen huis onderuit tegen de Cleveland Cavaliers (112-121). De ploeg waar LeBron James na vorig seizoen vertrok, boekte de eerste uitzege.
Jamal Crawford bezorgde de Phoenix Suns met een driepunter vlak voor het eindsignaal de zege op Milwaukee Bucks (116-114). Daarmee beëindigde hij een zegereeks van acht wedstrijden van de Bucks.