Lakers verliezen opnieuw zonder James

29 dec 2018, 8:36 Sport
lakers verliezen opnieuw zonder james
In de basketbalderby van Los Angeles waren de Clippers baas over de Lakers, die opnieuw zonder sterspeler LeBron James speelden. Mede dankzij 36 punten van de op de bank begonnen Lou Williams won LA Clippers met 118-107.
De Lakers raakten in het op eerste kerstdag gewonnen duel met Golden State Warriors James kwijt met een liesblessure. Zonder hem gingen meteen twee duels verloren. Halverwege leidden de Lakers overigens nog met 54-51, maar in het derde kwart volgde een periode met 22 punten op rij voor de Clippers. Het was de eerste keer dat beide teams uit LA elkaar dit seizoen in de NBA troffen. De Lakers misten ook guard Rajon Rondo, die aan zijn vinger is geopereerd. Hij staat voorlopig aan de kant. James wordt snel terugverwacht.
Toronto Raptors verloor voor de elfde keer dit seizoen en zag daardoor Milwaukee Bucks de koppositie in de Eastern Conference overnemen. Orlando Magic was in eigen hal met duidelijke cijfers de baas: 116-87. Het was de grootste nederlaag van dit seizoen voor de Raptors, die een week geleden ook al met een flinke marge (25 punten) verloren van Philadelphia 76'ers. Tegenover de elf nederlagen staan 26 overwinningen.