Late opleving Walker helpt basketballers Lakers aan derde zege

09 mei 2023, 7:44 Sport
late opleving walker helpt basketballers lakers aan derde zege
ANP
De basketballers van Los Angeles Lakers hebben dankzij een late opleving van Lonnie Walker een comfortabele voorsprong genomen in de play-offserie van de NBA tegen titelverdediger Golden State Warriors. De 24-jarige Amerikaan maakte al zijn 15 punten in het laatste kwart en maakte op die manier een achterstand van 12 punten goed (104-101). De Lakers staan met 3-1 voor in de play-offs en hebben nog één zege nodig om door te stoten.
Lakers-vedette LeBron James maakte 27 punten, terwijl Stephen Curry bij de Warriors op dreef was met 31 punten. De heldenrol van Walker was vrij ongebruikelijk. In de eerste drie duels van deze serie maakte hij maar 21 punten in totaal. Dankzij zijn uitspatting zette de club uit LA wel de foutloze reeks voort door zijn vijfde opeenvolgende thuisduel te winnen.
In de oostelijke divisie nam Miami Heat verder afstand van New York Knicks door voor de derde keer op rij te winnen. In het Kaseya Center in Florida werd het 109-101, onder meer dankzij 27 punten van Jimmy Butler. Het staat nu 3-1 voor Miami dat de serie woensdag in New York kan beslissen.