Luiten valt buiten top 10 bij Alfred Dunhill Links Championship

05 okt , 16:22 Sport
anp051024112 1
ANP
ST. ANDREWS (ANP) - Golfer Joost Luiten is op derde dag van het Alfred Dunhill Links Championship in Schotland buiten de top 10 gevallen. De 38-jarige Bleiswijker zakte tien plaatsen naar de gedeelde vijftiende plek, na een ronde van 71 slagen (1 onder par) op de baan van Carnoustie.
Het toernooi wordt gespeeld op drie verschillende banen (Carnoustie, Kingsbarns en de Old Course van St. Andrews). Luiten was vrijdag na een ronde van 65 slagen op de Old Course naar de gedeelde vijfde plaats geklommen. De Nederlander leverde zaterdag op zijn eerste vier holes twee slagen in, maar herpakte zich met drie birdies.
Luiten staat na drie rondes op -13. De Engelsman Tyrrell Hatton gaat aan de leiding met -22, na een ronde van 61 slagen (11 onder par) op de Old Course.
Daan Huizing en Darius van Driel misten de cut. In tegenstelling tot andere toernooien valt op het Alfred Dunhill Links Championship de cut na drie ronden. De spelers die de cut hebben gehaald, spelen zondag op de Old Course van St. Andrews om de eindzege.