'Machtswisseling bij Ferrari op komst'

07 jan 2019, 12:23 Sport
machtswisseling bij ferrari op komst
MARANELLO - Bij het Formule 1-team van Ferrari vindt zeer binnenkort een wisseling van de macht plaats. Teambaas Maurizio Arrivabene moet plaatsmaken voor Mattia Binotto, de huidige technische baas bij de Italiaanse renstal. Dat beweren vakmagazine Autosport en Italiaanse media. Ook de officiële website van de Formule 1 maakt melding van het bericht.
Arrivabene moet wijken omdat hij ook afgelopen jaar Ferrari niet aan de wereldtitel heeft kunnen helpen. De renstal beschikte over misschien wel de snelste auto, maar zag toch weer dat Mercedes de rode bolide overvleugelde. Lewis Hamilton (Mercedes) pakte de wereldtitel, Sebastian Vettel (Ferrari) eindigde als tweede in het kampioenschap.
Naarmate het seizoen vorderde, stapelden de fouten zich op bij Ferrari en vaak was de teamleiding verantwoordelijk voor tactische en strategische blunders. De nieuwe president van Ferrari, John Elkann, vindt de tijd rijp voor een nieuwe teambaas. Vooral ook omdat de spanningen tussen Arrivabene en Binotto zijn toegenomen.
Arrivabene werd eind 2014 aangesteld als vervanger van Marco Mattiacci. Zijn opdracht was helder: maak Ferrari weer wereldkampioen. Sebastian Vettel was de aangewezen coureur, maar de viervoudig wereldkampioen zag de afgelopen seizoenen steeds een coureur van Mercedes de titel grijpen. Binotto werkt vanaf 1995 bij de technische afdeling van Ferrari en klom geleidelijk op naar de hoogste positie.
De Fin Kimi Räikkönen is de laatste coureur die Ferrari de wereldtitel bezorgde. Dat was in 2007.