Márquez in training weer snel na crash

04 okt 2019, 8:49 Sport
marquez in tweede training ondanks crash
ANP
Motorcoureur Marc Márquez heeft ondanks zijn crash in de ochtend de tweede training van de Grote Prijs van Thailand afgewerkt. De Spaanse leider in de stand om het WK was in de eerste training hard onderuitgegaan op het Chang International Circuit in Buriram. "Ik was gelukkig weer snel", zei Márquez na de tweede training.
De motorcoureur was naar het ziekenhuis van Buriram gebracht voor controle en kon ondanks pijn in zijn heup, rug en benen starten, meldde zijn raceteam Honda Repsol. "We hebben een MRI-scan in het ziekenhuis gedaan en alles ziet er goed uit", zei teambaas Alberto Puig later.
Márquez keerde enkele uren later terug op de baan en had een tijdlang zelfs de snelste tijd. Uiteindelijke sloot hij de dag af met de zesde tijd. De Franse Yamaha-coureur Fabio Quartararo was de snelste voor Yamaha-coureurs Maverick Viñales en Franco Morbidelli.
De Spanjaard kan in Thailand zijn zesde wereldtitel in de MotoGP veroveren. Daarvoor moet hij twee punten meer pakken dan zijn Italiaanse concurrent Andrea Dovozioso. Hij heeft 300 punten en Dovizioso 202. Na de Grote Prijs van Thailand zijn nog vier races en een overwinning is goed voor 25 WK-punten.